Tänä viikonloppuna tuli istuskeltua junassa, ja siinä oli hyvää aikaa aloitella Salaiselta Neuleystävältä saadusta langasta sukkia.Päätin tehdä kirjavasta langasta kärjestä aloitetut sukat sen takia, että kaikki lanka tulee käyttöön ja saa mahdollisimman pitkät varret.

Ekana kokeilin Lorelein hienikko -sukkia. Kirjava lanka ja pienet palmikot vei jotenkin tehon toisistaan, joten aattelin, että lanka pääsee paremmin oikeuksiinsa jossain vaatimattomammassa kuviossa. En kuitenkaan halunnut tehdä ihan perussukkia, joten innostuin Jaywalker -mallista. Teko-ohje löytyy Ravelrystä, mutta täältä löytyy esimerkiksi blogiotos kyseisetä mallista. Nyt, kun alkoi etsiä ohjetta, niin löytyi myös varpaasta aloitetun Jaywalkerin ohje. Mutta mä olin alkanut kehitellä jo omaani sekoittaen tuota Lorelein mallia, Ullasta löytyneitä ohjeita ja alkuperäistä mallia, joten pitäydytään niissä kun kivasti näyttää sopivan.

Jaywalker.jpg

Jos katsoo tarkasti niin huomaa, että muutama sentti kuvioneuleen aloittamisen jälkeen keksin, miten lisäykset molemmin puolin keskisilmukkaa kannattaa tehdä, että jälki on nätti. En kuitenkaan jaksanut enää alkaa uudestaan purkamaan (olin eka aloittanut isomman koon sukan teon ja suunnilleen samassa kohtaa tajunnut, että siitä tulee löpsö -> purkanut riittävän pitkälle että kärjen levennystä oli tehty vain 16 silmukkaa/puikko ja aloitin uudestaan). Puikkoina on 2,5 ja lanka pidetty kireellä että on helpompi tehdä toisestakin sukasta saman kokoinen. Mä lähinnä pelkään, että kun neuloo kerän ihan loppuun, niin toisessa sukassa on sitten mystisesti yhtäkkiä 5 senttiä lyhyempi varsi kun on neulonut löysempää/kireempää.

Noista tulee tosi hienot. Mä mittasin tarkasti, että sukasta tulee oikeasti tiukka/napakka/istuva jalkaan ja nyt tekee mieli koko ajan neuloessa tökätä tuo alku jalkaan ja ihastella. :D Tuo kirjava lanka näkyy tuossa mun mielestä nyt todella hienosti ja itse neulekuvio ei paljoa erottuisi yksivärisellä langalla, joten nyt saa siis parhaat puolet molemmista. Komiat tulee!