Sain vihdoinkin pingoteltua enemmän tai vähemmän pitkään jonossa olleita hilaamalla yöpymisvälineet olkkarin sohvalle ja valtaamalla makkarin neulomuksilla. Tämmöisiä on siis valmistunut:

Malli:  Coin Lace Scarf

Puikot: Enpä laittanut ylös... Väittäsinköhän että 3,5?

Lanka: Fleese Artistin Sea Silk (Titityyn huivilankaklubin eka vyyhti) 

Langantiedot: 100g/400m, 70% silk, 30% seacell, tiheys 28s/10cm, puikot 3mm (tai työstä riippuen)

Menekki: Koko 100 g nyssäkkä.

Muutokset: ei muutoksia

Langan tyyriyden inspiroimana näin aika paljon vaivaa, että kaikki lanka tuli käytettyä. :) Huivilla on pituuttaan kaikkiaan 2 metriä, joten sen saa pari kertaa kiepaistua kaulan ympärikin jos haluaa että se hieman kaulaa lämmittää/suojaa. Kuvat ei tee oikeutta langan himmeälle kiillolle. Ei oo liian kiiltävä vaan tosi nätti. Meitsi tykkää. :D

Lisää huiveja:

Malli:  Revontuli-huivi

Puikot: Ohjeesta poiketen 5mm ettei tullut niin harva

Lanka: Evillan liukuvärjättyä villaa

Langantiedot: 100 % villa (125 x tex 2; 8/2)

Menekki: Koko 220 g

Muutokset: jatkoin vielä kaksi mallikertaa ohjeen päättymisen jälkeen että sain kaiken langan törsättyä

Mä liotin tuota huivia ohjeen mukaan ja pingotin niin isoksi kuin sänkyyn mahtui. Kun huivi on harteilla niin se riittää mulla persuksiin saakka (ja mulla on mittaa 185 cm) joten runsaan kokoinen tuli. Väristäkin tykkään kovasti. Ainoastaan jäi vähän nyppimään tuo langan karheus, jota ei huuhteluainevedessä liottelukaan pystynyt taittamaan. Vaatteen päällä se ei haittaa, mutta paljaaseen kaulaan käärästynä alkaa vähän pistellä. Höh... Noitten värien puolesta kun tuosta langasta ois ilo tehdä vaikka mitä ihollekkin tulevaa.

100%na vähän käsiteltynä lankana tuota tietty vois kokeilla huovuttamiseen. Mulle jäi pieni nyssäkkä, joten siitä vois tehdä koetilkun, törkkästä koneeseen ja katsoa kuinka käy. :)

Viimoisena pingottumassa on tämmönen (sori kuvanlaatu, joku ihme ttyyppi on lähminyt sormenjälkiä mun kamerakännyn linssiin.... ;):

Malli: Mä en muista.... Mutta väittäsin että on Knittystä. En vaan löytänyt enää uudestaan. Jos joku tunnistaa niin hihkaskaa!

Puikot: 5 että tuli hieman ohkasempi

Lanka: Novitan 7 Veljestä

Langantiedot: 100g/400m, 70% silk, 30% seacell, tiheys 28s/10cm, puikot 3mm (tai työstä riippuen)

Menekki: En pistänyt ylös tätäkään

Muutokset: ei muistaakseni

Ihan lauska muttei kovin lapsen väreissä. Sen takia into lopahti ja työ on oottanut pingottamista varmaan yli vuoden päivät.