No se joulu sitten tuli ja meni. 2 viikon lomasta osa humpsahti neuloen ja kaikenlaista sain aikaseksi. Täytyy kuitenkin aloittaa lopusta. Mä pääsin tänään avaamaan vasta viimisen huivilankaklubi-paketin (Titityy) ja mitä sieltä löytykään!

Elämäni ensimmäinen kashmir-lanka. The Knitting Goddessin nimetön(?) käsinvärjätty lanka, jossa 15% kashmiria ja 85% silkkiä. Pienessä vyyhdissä on 700m/50g seitinohutta lankaa ja väri on nimensä mukaan Silver eikä niin sininen kuin kuva antaa ymmärtää. Ainoa "ongelma" on lähinnä että mulla ei oo harmaita aavistustakaan mitä tosta tulee isona.

No sitten itse tekeleisiin. Koitin saada keskeneräsiä hommia valmiiksi ja ylijääneitä yksittäisiä keriä tai vajaita kehiä tuhottua.

 

Malli:  Vellamo jonkinmoisin muutoksin. Raita on 6 krs leveä, kärjen köynnös on itse ruutupaperille kötöstelty ja varren perhonen on Haaviston 100 kansanomaista kuviomallia-kirjasta ja hieman muuteltu täytekuvion osalta.

Puikot: 2,5 mm raitaneuleeseen ja 3 mm kirjoneuleeseen

Lanka: Regia Silk tummanpunainen (Sny syksy 2008 satoa) ja SandnesGarnin Sisu vaaleanharmaa

Langantiedot: Regia Silk 50g=200m, 2-3 mm puikoilla 30s x 42 krs  = 10 cm x 10 cm, 55% merinovillaa, 25% polyamidia ja 20% silkkiä; Sisu 50g = 160 m, 2,5-3 mm puikoilla 27s = 10 cm, 80% villaa ja 20 % polyamidia

Menekki: Regia Silkkiä meni 3/4 kerästä ja sisua ehkä sitten se kerä

Aloitettu: ?.11.2009 Valmistunut: 28.12.2009

Muutokset: tulikin kerrottua tuossa alussa jo

Ihan kivat tuli, mutta tykkään kyllä enemmän alkuperäisestä mallista. Ens kerralla tekisin köynnöksestä paksumman ettei se pätkisi ja valitsisin varteen erilaisen kuvion. Kuvioneuleen joutuu tekemään isommilla puikoilla ja löysästi että sukka menee vielä jalkaankin, joten kuvion täytyy olla aika "vahva" että se näkyy nätisti ja välistä loisteleva harmaa ei sitä sotke. Mutta ihan jees sukat. Kehtaa käyttää. ;)

 

Malli: Kierre

Puikot: 3,5 mm (bambut)

Lanka: Novita Luxus Alpaca, harmaa

Langantiedot: 50g=163m, 3,5 mm puikoilla 22s x 32krs  = 10 cm x 10 cm, 100% alpakka, käsinpesu - ei pesukoneeseen.

Menekki: Kerästä taisi jäädä suunnilleen 1m ylimääräistä. Neuloin yhtä aikaa ja peukalot siinä välissä, että sain kaiken langan mahdollisimman tarkkaan hukattua

Aloitettu: 29.12.2009 Valmistunut: 29.12.2009

Muutokset: En päässyt viimeiseen levennykseen saakka ennen kuin lanka loppu, mutta muuten mentiin ohjeen mukaan. :)

Kiva malli ja ihanan pehmeä lanka mutta väri on turhan plaah. Liikaa mun ihon värinen. :D

 

Malli: omasta päästä pulloon sovitellen

Puikot: 7

Lanka: Novita Tempo

Langantiedot: 65 % villa / 35 % akryyli, 100 g = 115 m, puikot 7-8, 10 cm:llä 12-13 s ja 18 krs, konepestävä 40 astetta

Menekki: Kahteen pullonpäälliseen suunnilleen puolet molemmista keristä

Aloitettu: 21.12.2009 Valmistunut: 22.12.2009

Tontut ei oo omatekemiä mutta mä unohdin sitten ottaa ylös kenen ne olikaan. Muuten mielelläni jakaisin tässä senkin tiedon. Tontut löytyi Tampereella Kädentaito-messuilta ja matkasi glögipullojen kanssa eri talouksiin. Mulle tuo idea linnunherkuilla täytetystä sukkahoususta tontuksi koristeltuna oli aivan uusi ja upea, mutta kaveri osas kertoa, että sen vanhemmat on saanut tuommosen perinteisesti joka joulu. Täytyy ens vuonna kokeilla osaisko itte tehdä. :)

 

Malli: Fibonacci Frequency Hat

Puikot: 7

Lanka: Novita Tempo

Langantiedot: 65 % villa / 35 % akryyli, 100 g = 115 m, puikot 7-8, 10 cm:llä 12-13 s ja 18 krs, konepestävä 40 astetta

Menekki: Se mitä kahdesta kerästä jäi pullonpäällisten jälkeen

Aloitettu: 28.12.2009 Valmistunut: 28.12.2009

Muutokset: Aloitin pipon ylhäältä päin että saan kaiken langan hukattua. Jätin pipon ympäryksestä 20 silmukkaa pois koska lanka on niin paljon tuhdimpaa ja lanka riitti juuri ja juuri yhtä mallikertaa vaille täysipituiseksi.

Ois voinut olla pitempi mun makuun (nyt on vähän liian lyhyt taitettavaksi, liian pitkä taittamatta pidettäväksi ja liian lyhyt "rastapipoksi"). Ehkä olisi sopiva pienempipäiselle. :)

 

Malli:  Sirja

Puikot: 2,5 mm

Lanka: Regia Hand-dye Effect

Langantiedot: 100g=420m, 2-3 mm puikoilla 30s x 42 krs  = 10 cm x 10 cm, 70% villaa, 25% polyamidia ja 5% akryliä, hellävarainen konepesu

Menekki: Ei harmainta aavistustakaan kun en omista pientä vaakaa. Vähemmän kuitenkin kuin kuvittelin. Ehkä puolikas kerä?

Aloitettu: 29.11.2009 Valmistunut: 1.1.2010

Muutokset: Tein peukalot kun oon jotenkin vaan niin tottunut semmosiin. Jotta sain peukalot saman värisiksi kuin peukalon aloituskohta (joo mä tiedän, oon päästäni sekaisin ;) niin ktakaisin langan muutama kerron peukalon kohdan jäleken ja neuloin siinä kohtaa peukalon. Siitä johtuu yksi terävä värin vaihtuminen. Muuten tuossa koossa tulee kivasti langan värit esiin koska yhteen kämmekkääseen meni suunnilleen yksi värikerta (ja tää oli ihan vahinko:D ).

Kivat. Mä tykkään. :)


Tämä on hyvin vapaa tulkinta aiheesta käsityö, mutta ihan ite on tämäkin värkätty. ;D Sain juuri ennen joulua säähköopinnot päätökseen ja tässä on mun näyttötyö eli pakkasvaraston kylmäkoneen ohjaus ja sähköistys. Enää puuttuu se varasto ja se kone niin aijai kun pysyis hyvin hommat kylminä. ;)

 

Ja loppukevennykseksi Lullis. Ei, mun mielestä ei oo söpöä kun kissa on ruokakomerossa mutta tilanne oli hauska.Meillä on tapana säilyttää kissanruokia noilla alimmilla hyllyillä ja kissojen herkkuja ylimmillä. Pulla (eli Lullis, rakkaalla pöljällä on monta nimeä) oli välipäivinä tylsistynyt (Ukko eli Topi oli kipeenä). Oltiin olkkarissa ja alko kuulua yhtäkkiä ennenkuulumaton mötäkkä keittiöstä. Pulla mauku ja huusi oikein tosissaan. No ei muuta kuin kiireellä kattomaan että mikä nyt on hätänä ja kyllähän se hätä selvis: se oli itte saanut oven avattua ja päässyt jopa toisiks alemmalle hyllylle, mutta ei silti yltänyt herkkuihin. Huutaisin siinä kohtaa ittekkin! ;D