Kesällä sain viimeinkin valmiiksi parisen vuotta jämälangoista työn alla olleen vaakapeiton. Siitä tuli 5x7 kokonen ja palat tuli ladottua ihan sattumalla järjestykseen ainoastaan katsoen, että kulmiin tuli hyvin muotonsa pitävät tilkut ja että mustavalkoiset tekokuitutilkut tuli keskelle reunoihin koska ne oli vähän lörppiä. Sileänä neulotut oli koko ajan salmiakin mallisia kun ne on neulottu kulmasta kulmaan. Onneksi peiton paino vetää ne takas muotoonsa.

Tuossa kuvassa peitto on 120 leveällä sängyllä, joten siitä näkee hieman mittaa. Koska kaikki tilkut oli kulmasta kulmaan neulottuja ja salmiakin mallisia pingotuksesta huolimatta, laitoin ne aina kulmittain niin että peitto pysyi mahdollisimman suorakulmaisena .

Piti saman tien myös postittaa tuo peitto, mutta se ootteleekin nyt tuossa sivussa, koska mä saatan tässä jossain kohtaa saada valmiiksi toisenkin peiton. Mulla oli jostain syystä pahvilaatikollinen 7-veljestä lankaa ja jokainen kerä oli eri värinen. Eka meinasin tehdä Pullan kuljetuskoppaan niistä pehmusteen dominoneuleena, mutta siitä alkoikin tulla niin kivan näköinen että tuntu  tuhlaukselta laittaa se kissan karvasteltavaksi ja katson että tulisko niistä langoista minkä kokonen peitto. Siitä tulee paljon ryhdikkäämpi ja lämpösempi ja pääasiassa ruudut on yksvärisiä, mutta koska langat on kaikki niin erivärisiä, se ei oo ainakaan tylsä... ;)

Sitten tuli tehtyä uudesta Novita Puro Jäätynynt karpalo -langasta pipo ja kaulahuivi.

Nää tuli oikeastaan siitä, että mä olin pari päivää yksin kotona kissojen kanssa ja tarttin tekemistä ettei tarttenu miettiä mitään. Milleristä nappasin sitten 3 minuuttia ennen kiinnimenoaikaa hätäpäissäin nuo langat ja uusimman Novitan lehden ja tein siitä löytyneen ohjeen mukaan sitten pipon ja kaulaliinan. Ihan ok, mutta pipo sais olla pitempi, että se lörpöttäis eikä jöpöttäis.

Lankaa tuohon meni 5 kerää plus kuudennesta sen verran että sain kaulaliinan päättymään samaan siniseen millä se alkoi. Pipoon meni vajaat 2. Muitten kokemuksiin verraten, mulla kävi hyvä säkä tuon langan kanssa. Raidat oli täysin tasapaksuja ja ainoa mikä aihetti vaihtelua oli, että sininen oli aina kerän vaihtumiskohdassa ja riippuen kuinka lanka oli katkennut ja minkä kerän mä arvoin kasasta, niin sinisestä raidasta tuli ohuempi tai paksumpi. Toisilla nuo raidat on menny ihan miten sattuu vaikka onkin ostanut kerät samasta värjäyserästä.

Sitten eilen myös valmistui pitkään muhimassa olleet Endpaper Mittsit. Tein ne puikkolla 3 ja niistä tuli mun kapeisiin käsiin sopivat. Vartta jatkoin yhden ylimääräisen mallikerran, että tuli "riittävän" eli mieluisan pitkät. Langoista valkoinen on Lanettia ja violetti saman paksuista Novitan lankaa, jonka vyötteen oon hukannut ajat sitten. Langan menekkiä en tosin yhtään osaa sanoa, koska niitä on tullut tehtyä satunnaisen kokoisista keristä pitkän aikaa.

 

Sitten sain myös neulottua loppuun pehmoleluhiiren (jonka ohjetta ei enää netistä löydy kun Magknits katosi bittiavaruuteen) ja lasten vaunupeiton. Hiiri tosisn oottaa vielä kasausta ja peitto päättelyä. Ja muutama tekele oottaa myös pingotusta. Jostain syystä nuo mun rojektit aina jäkähtää siihen vaiheeseen. :D

Laita sitten paremmat kuvat kun tulee joskus valmsita. :)