Koska joululahjoja ja -kortteja ei voi vielä paljastaa, niin sain silti kameran kortilta tyhjättyä muutamia kuvia, joita oon pantannut, etten paljastaisi itteäni jos vaikka Ixu ois vahingossa eksynyt näille sivuille.

Kööpenhaminan reissulla löyty pohjoismaisen käsityön näyttelystä aivan käsittämättömän hilpeä teos, joka nosti ristipistotyöt arvoonsa mun maailmankatsomuksessa. Tekijänä on suoalainen käsityötaiteilija Leena Illukka.

 


 

Noita tauluja oli useampi, mutta jostain syystä tuo kiroileva Aino kiteytti tilanteen osuvasti mun kohdalla. Myös afroamerikkalainen tulkinta suomalaisesta kansantarusta oli ajatuksena aika hauska. Mun reaktio tosiaan noihin tualuihin oli välitön nauruun purskahtaminen. Se olikin kiva tilanne täysin hiljaisessa esittelytilassa kun mä räkätän ristipistotaulujen edessä ja alan sitten innoissani napsia kuvia. :D

Tein Ixulle yhteen pakettiin mukaan Frankenmittsit. Kuvan kokeilun jälkeen tosin purin tuon lapasen pään kun neliskanttinen muotoilu ei innostanut ja tein siitä pyöreemmän.



Mohairlangalla tehdystä kirjoneuleesta innostuneena tein ittelleni myös lapaset. Mallia en kyllä tähän hätään enää musita, mutta Ulla-neuleiden sivulta tuo lapasmalli on bongattu. Itse muokkasin sen verran, että tein kiilapaukalon, kun semmoiset tuntuu helpommin omaan käteen istuvan.



Sitten on tullut tehtyä parit sukat Novitan Nalle Four season Talvi -langasta. Lapsen sukat on tehty Tuulan sukka -mallilla ja säkällä raidat osu hyvin noitten poimujen leveyteen. Siinä olikin sitten värkkäämistä kun iski pieni perfektionismi päälle ja piti saada raidat täsmäämään ekana neulottuun sukkaan................



Ja Ixun viimiseen pakettiin sujautettin tosiaan samanlaiset korvikset ja riipus kun oli jo tullut itselle tehtyä, mutta nyt kienä Tiikerinsilmä ja lattasuikaleet selkeemmin eripituisina. Taustalla näkyy hieman neulahuovuttamalla koristeltu kaurajyväpussi. Korurasiaa tuunattiin vähän hiekkatarrakuviolla (Tampereen käsityömessujen bongauksia)



Tämmöisiä värkkäilyjä tällä kertaa. :)