Mistä lie käsiini oli eksynyt kirja hopeatöistä ja hetken juottamiseen tarvittavaa välineistöä katseltuani tuumasin, että parempi varmaan aloittaa ketjuista. Ja sitten hetken hopean hintaa tutkittuani totesin, että parempi varmaan aloittaa ketjujen harjoittelu pronssista. Ja koska pronssia ei saanut mistään, niin tässä nyt sitten ketjukokeiluja messingistä. :D

IMG_0730.jpg

Inspiraation iskiessä ei malta mitään kursseja jäädä odottelemaan, joten aika paljon tuli opittua taas kantapään kautta. Internetin ihmeellinen maailma kertoi myös monia hyviä kikkoja, mutta lopulta messinki vääntyi spiraaliksi sorvin avulla. Sahaamisessa meni pari terää ennen kuin pääsin jyvälle kuinka se kannattaa tehdä ja muutamat lenkit singahteli pitkin olohuoneen lattiaa kun pihtien ote hieman lipesi, mutta sitäkös ylpeämpi olin sitten lopputuloksista kun lenkit alkoi vihdoinkin muodostaa ketjunpätkiä. :) Ensimmäinen teos on tuo ranneketju jonka ohjeena oli Helm chain.

IMG_0732.jpg

Jäljellejääneistä renkaista tuli sitten kokeiltua muutamaa muuta ketjuvaihtoehtoa. Vasemmalta lukien on Shaggy loops, Scherzo ja Full persian (suomenkielisiä oikeita nimiä en tiedä, joten en koita edes suomentaa :)

IMG_0735.jpg

Kuvaushetkellä ketjuja ei ole vielä käsitelty mitenkään, mutta seuraavaksi alkaa kokeilut patinoilla, sitruunahapolla ja metallilakalla että saa vähän eri näköisiä ketjuja.