Mitä vastarannankiiski tekee 100% kevyesti käsitellystä villasta, joka huopuu hienosti? Hatun jota ei huovuteta... :D Naturngarn läksi puikoille kun meinas jakaus jäätyä töistä tullessa. Luulis ainakin valmistuvan joutusasti.

Mä oon niin monta kertaa tössänny huopuvan langan kanssa huopuillessa, että nyt tahdon tän langan käyttöön enkä "oho"-listalle. ;)

*muoks 30.10.2009* Se valmistukin joutusaan:

Malli: Dorothy's Revenge

Puikot: 8mm

Lanka: Asa Gjestal Spinnerin Naturgarn No.1 luonnonvalkoinen (Sny syksy 2009 satoa :)

Langantiedot: 50g=55m, 8 mm puikoilla 12s = 10 cm, 100% puhdasta uutta villaa, käsinpesu (huopuvaa)

Menekki: 3 kerää viimistä senttiä myöten

Aloitettu: 29.10.2009 Valmistunut: 30.10.2009 (Isoilla puikoilla paksu lanka meni tosi joutusasti)

Muutokset: Isopäisenä flikkana loin kaikkiaan 60 silmukkaa aloitukseen ja neuloin 15 cm ennen kuin aloitin kavennukset. Aloitin kavennukset joka 10. silmukalla ja neuloin kaksi kerrosta kavennusten väliin. Sitten kun kavennuksia tuli joka 4. silmukalla jätin välikerrokset pois. Täsmäilin vielä kavennukset randomilla niin ettei sattunut toistensa päälle.

Mä tykkään. Kaulaliinapätkät sais olla vähän vielä pitemmät, mutta ne kyllä käytössä venähtää.  Lämmin pipo muttei hikoiluta ja istu tosi hyvin mun päähän töröttämättä tai puristamatta. Kädet on tosi pehmoset neulomisen jälkeen kuten lanoliinilankojen kanssa  tuppaa aina olemaan. Optiona kaulaliinaosioiden jatko vielä toisella värillä jos käytössä alkaa häiritä niitten lyhyys. Mutta minkä takia mulle tulee koko ajan mieleen "papin talvipäähine" kun mä kattelen tota kuvaa? ;)

Kyllä nyt tarkenee. :D