Taas jäi joululahjoista sitten lopulta kuvat ottamatta kun tuli vähän kiire. Mutta päivitelläänpähieman niitä mitä on tullut tehtyä:

Joulukortit oli tänä vuonna tämmöisiä:


Tampereen Kädentaito-messuilta tarttui mukaan hilehiekkaa, kaksipuolista tarra-arkkia ja metallisabluunoita, joilla voitehdänoita kuvioita jatuhria koko kämpän hileeseen. Tuota hilettä löytyy veiläkin kaikkialta... Kortteja tuli kaikkiaan varmaan 10 eri sorttista, mutta periaate oli sama.

Välipäivinä valmistu 2 paria käyttösukkia karvaisemmalle puoliskolle. Värit ei oo mitä hurmaavimpia eikä mallikaan, mutta sukkien pitäjä ei oo onneks turhan ronkeli. ;)


Sitten piponpuutteeseen valmistui Kustoo-pipo (mä en vaan osaa kirjoittaa sitä nimeä). Letulta saadusta punaisesta langasta oli aloitettuna yksi pipo, mutta se päätyi purettavaksi koska pipo jäi jotenkin niin jäykäksi että se vaan jöpötti päässä. Tämä 2-versio on tehty Isoveljestä, jakäytössä osoittautui että tääkin jöpöttää... Eli päälaelle nousee antenni... Muuten ihan kiva pipo. Ehkä mulla on vaan iso pää. Pienempipäinen sai toimia kuvamallina:


Sitten seuraavassa otoksessa kaurajyväpussi jolle on neulottu suojapussukka valkoisesta nallesta. Napit on koristeena, tarkoituksena on ommella suunaukkoon vielä tarranauha, että myös vanhemman ihmisen kädet saa pussin auki ja kiinni tarvittaessa. Kuvassa on myös parit Tuulansukat, toiset jämäkeränlopusta Nallen Four Season Syksy -langasta ja toinen sinisestä "spray-maalatusta" Woolista (halusin kokeilla millasta jälkeä tulee). Silmukkamäätä on sama, mutta koska puikkokoko on eri, niin sukatkin on eri kokoiset.


Sitten tänä iltana tehty Fibonacci Frequency Hat:


Ixun blogia seuratessa tuli luettua Ixun Hat Attack-seikkailuista ja samalla jäi pipomalli mieleen. Tilatessani kerinlehtiä nettikaupasta huomasin sitten että samalla putiikilla oli Therapy-lankaa kaupan ja samaista lankaa suositellaan tuohon malliin. Päätin siis kokeilla. Mä oletin että tuo ois jotenkin "kaikkien pipojen äiti" - haasteiden haaste. Ja osittain oli vähän pettynyt olo kun 9-sivuisen pipo-ohjeen tuotos oli yhdessä illassa tehty.

Malli oli kiva päässä ja menee huomenna koeponnistukseen livetilanteissa. Saa nähdä löytyikö kerrankin malli joka ei nouse antennoimaan mun päässä. :) Mallissa oli varoitettu, että vaikka 2 kerää riittää, niin tiukoille menee. Joo niin meni ja vihreästä kerästä jäi pieni langanpätkä jäljelle. Siihen varautuneena hamstrasin vähän enemmän tuota lankaa ja siitä näyttää nyt riittävän vielä kahteen lisäpipoon.

Lanka on kivan pehmoista hyppysissä. Viimeaikaisen "tuo suomalaista"-sillityksen myötä vähän nolotti tilailla kiinalaista lankaa, mutta selitellään nyt vaikka sitten sillä, että Novita vaan ei tee tommosia lankoja... Käytössä nähdään sitten kuinka muoto pysyy.

Niin joo sitten vielä yksi, eli mä sain vihdoinkin pingotettua yhden kokeiluhuivin.


Lanka on ihan täyttä muovia eli ei villaa edes nähnyttä. Timanttikuvion malli on otettu vanhasta mallineulekirjasta ja siitä sovellettu kolmiohuivi. Siitä tietää, että neuloo liikaa, kun joutuu nukkumaan sohvalla neuletyön vallatessa sängyn....