Netistä löytyi taas inspiraatiota - nyplättyjä koruja:

Aivan upeita moderneja koruja
Liuta erilaisia kaulakoruja

Huuto.netissä oli sattumoisin myynnissä vajaat 40 nypylää ja vanhan nypläystyynyn rulla 20 eurolla. Hetken tuumittuain ostin sitten ne pois kuleksimasta ja kiitos hyvän kauppakumppanin taas kopsahti kahdessa päivässä maksusta postilaatikkoon paketti. Tai no pakettilappu - paketti piti hakea postista... :)

Internetistä löytyi todella hyvä kirjallinen ohjeistus (englanniksi) nypläykseen havainnollisin videoin ja parin ekan kokeilun jälkeen sain työn alle 12 parin nauhan, jossa on kuviona rullan mukana tullut kuvio tosin pienennettynä mallina. Tässä kuvassa on ihan alkuvaihe vasta käynnissä ja pitäisi keksiä kuinka tehdään timantti (mä en muuten tiedä näitä tarkkoja suomenkielisiä termejä, koska mun opintomateriaali on taas englanniksi).

IMG_0840.jpg

Nypylöiden ympärillä oli valmiiksi vanhaa lankaa, joten se pääsi harjoittelukäyttöön. Vaahtomuovista leikattu ja kankaalla pikaisesti päällystetty alusta toimii nypylöiden alla hyvin kun välillä haluaa tökkiä nuppinauloja pitämään nypylöitä sivussa. Uudet tyynyt maksaa lähemmäs 100 euroa tai enemmän rullalla ja ilman rullaa 50 euroa, joten tuolla viritelmällä tullaan pärjäämään pitkän aikaa. Syksyllä alkaa nypläyskurssi kansalaisopistolla, joten eiköhän siellä sitten löydy tyynyjä lainaan tai ainakin saa hyviä neuvoja, että missä vaiheessa kunnollinen tyyny kannattaa hankkia ja millainen. Suomesta löytyy useampia jälleenmyyjiä, mutta ainoa kotimainen valmistaja, jonka löysin on AR-Puusorvaamo, josta saa sekä nypylöitä että tyynyjä.

IMG_0837.jpg

Tää on yhtä lupsakkaa hommaa kuin värttinällä puuhastelukin. Telkkaria on turha kuvitella katsovansa siinä lomassa, mutta lyönnit seuraa toisiaan loogisesti ja ainakin tätä ihan aloittelijatason työtä on helppo seurata. Jotenkin mun järkeen sopivaa touhua tää nypläys.

Ja paljastettakoon vaikkei kuvaa olekaan todisteeksi, että onnistui se timanttikin. Tänä iltana aattelin kokeilla sitten hämähäkkiä. :)